Kindia

Kindia is de derde stad van Guinee met ca 600.000 inwoners en ligt op 135 kilometer van de hoofdstad Conakry. Kindia ligt op de belangrijkste toevoerroute van en naar het achterland vanuit de kust.

Vanwege het aangename bergklimaat wordt Kindia ook wel de groente- en fruittuin van Guinee genoemd. Producten als mango, ananas, papaya, meloenen, citrusvruchten en tomaten zijn volop aanwezig, maar in het vorige regime waren deze voornamelijk bestemd voor de export. Daardoor was er zelfs een tekort voor de lokale bevolking.

Sinds de stakingen in februari 2008 en de daaruit voortvloeiende regime-wisseling is daar een halt toe geroepen en is het voedsel weer wat meer betaalbaar.

De bevolkingssamenstelling is gemengd, maar voornamelijk bestaande uit de rijkere Peul (herders en handelaren) en de over het algemeen armere Soussou (landbouwers).Bent u op reis in Guinee of maakt u plannen voor een reis in de buurt? Kom gerust langs, we hebben logeerruimte genoeg. Neem even contact op via de op de contactpagina aangegeven telefoonnummers.

Komend vanuit de hoofdstad Conakry komt u Kindia binnen in de wijk Ferefou. Op het eerste kruispunt na het plaatsnaambord Kindia staat aan de linkerkant de school Le Dauphin. Iedereen in de buurt weet directeur monsieur Sow en madame Sow te wonen.

Klik hier voor meer impressies.