Goed doel stichting Scholengemeenschap Kindia, Guinée

Nieuws

Breda, oktober 2016

De Vliegende Meubelmakers komen naar Kindia !!


   

     W: www.vliegendemeubelmakers.nl 

     E: info@vliegendemeubelmakers.nl

     FB: devliegendemeubelmakers.stichting


De ondertekening van de overeenkomst op 1 oktober


Kijk ook eens naar de korte presentatie over de Stichting ! Klik op de button hieronder.

Home

Kindia, 14 november 2016

Schooljaar 2016- 2017. Een gewoon jaar

Het schooljaar is eindelijk begin oktober begonnen en de klassen zitten vol. Sommige leerlingen zuchten nu al dat ze huiswerk maken vervelend vinden.

Veel kinderen keken er naar uit om weer naar school te kunnen. Zeker de schommels en de draaimolens zijn erg gewild en behoorlijk wat kinderen staan 's morgens al vroeg voor de poort om nog wat te kunnen schommelen voordat de lessen beginnen of de oudere kinderen hen van de schommels verdrijven. Hun gelach en geschreeuw is weer hoorbaar in de wijk en ik geniet er van. De zomervakantie was veel te lang, bijna vier maanden. Hier kennen de kinderen geen zomerkamp en hier gaan ze niet samen met de ouders op vakantie om een stukje van de wereld te ontdekken maar blijven ze thuis en hebben niets te doen.

De kinderen die we al jaren kennen, hun lief en leed kennen, het is leuk om ze weer terug te zien. Ik ken ze niet allemaal van naam en veel kinderen ook niet van gezicht want dat zijn de rustige kinderen. Die doen netjes hun huiswerk, zijn rustig in de klas en komen alleen maar mijn kantoortje binnen om een springtouw of ander speelgoed te lenen.

Andere kinderen zie je van een straatjochie opgroeien tot een gemotiveerde leerling. Of niet, want er zijn natuurlijk altijd kinderen die hun tijd uitzitten en alleen naar school komen omdat het moet van hun ouders. En daar ligt de uitdaging voor een docent. Proberen die kinderen te 'vangen' en hen liefde voor kennis bij brengen. Soms lukt dat, soms niet.

De meeste van onze projectkinderen zijn weer ingeschreven. Kinderen van ouders die niet de financiële middelen hebben om zelf de schoolkosten voor hun kind te betalen. Stichting Het Alfabet betaalt hun schoolkosten. Dit jaar hoeven we voor veel schoolkinderen geen schooltas te kopen want we hebben dertig schooltassen en een doos vol pennen en schriften gekregen van een telefoonbedrijf.

Een van hun werknemers woont in onze wijk en heeft onze school uitgekozen voor de gift. Natuurlijk, het is een verkapte vorm van reclame, maar we zijn er toch blij mee. De directeur is alle klassen langs gegaan en de kinderen die een plastic tas als schooltas gebruikten, ontvingen een mooie rode rugzak.

Een van de projectkinderen van vorig jaar is een gewone, betalende leerling geworden en dat is altijd positief nieuws want dat betekent dat het met de ouders financieel beter gaat.

In dit geval gaat het om het jongetje dat ik vorig jaar beschreef. Zijn moeder is bij de geboorte van een broertje overleden en zijn vader was een niksnut.Nieuws

Deelnemers van de projecten van de Vliegende Meubelmakers maakten in drie weken tijd meubels, samen met lokale jongeren en leren hen houtbewerkingsvaardigheden waarmee ze de meubels kunnen reproduceren met behulp van meegebracht gereedschap van de stichting Gered Gereedschap.

Kijk ook even naar de foto’s !

Alfabet